Futó pályázatok / TOP-1.4.1-16-NG1-2017-00003


TOP-1.4.1-16-NG1-2017-00003 kódszámú Karancsalja Napfény Óvoda fejlesztése a foglalkoztatás és az életminőség javítása céljából című projekt

Elnyert támogatási összeg: 103.385.211,- Ft
Támogatás intenzitása: 100%
Megvalósítás kezdeti időpontja: 2018. január 1.
Megvalósítási helyszín: Karancsalja Napfény Óvoda, Karancsalja, Óvoda utca 1.

Az épület többszöri bővítés után sem felel meg a mostani előírásoknak, ezért döntött az önkormányzat a beruházás mellett.

A régi épületrészben a csoportszobák területe előírásnak megfelelően bővül, a kiszolgáló helyiségek is bővülnek, épületgépészetileg megújulnak. Az új épületrész átjáróval kapcsolódik a régi épületszárnyhoz. Itt kap helyet az új tornaszoba és az óvónői irodák, szociális helyiségek. A csoportszobákból nyíló terasz fölé faszerkezetű előtető épül, mely polikarbonát fedéssel készül.

Az épületben új villamos szerelés készül.

Az épület homlokzati falai, födém hőszigetelést kap. Az új épületben a nyílászárók beépítése megvalósul, az akadálymentesítési és hőtechnikai előírásoknak megfelelően, valamint a bölcsődékre vonatkozó szakmai előírások figyelembe vételével.

Speciális parkolóhely kerül kialakításra. Az intézmény kerekesszékes megközelítését az utcai homlokzaton, az új fedett tornác felől biztosítjuk. A gyalogos forgalom mentén vakokat vezető sáv készül.

Az intézmény minden helyiségében sor kerül a padlóburkolatok felújítására. Az akadálymentes WC-ben, a gyermek fürdetőben és személyzeti vizes blokkban, a tálaló konyha, mosogató helyiségekben, hulladék tárolóban 2,10 m magasságig csempe falburkolat készül. A csempézett falon kontrasztos színű, vizuális információt hordozó burkolati figyelmeztető jelzés készül. A helyiségeknél tábla kerül elhelyezésre, piktogramokkal, az egyes funkciók megnevezésével, számozásával. A tervezett hőtermelő a használati melegvizet is előállító berendezés földgáz üzemű kondenzációs falikazán.

Teljes tetőcsere valósul meg. meglévő épülettől keleti irányban épülne egy új épületszárny, amely a földszinten tartalmazna egy tornaszobát és szertárat, itt kapna helyet a tálalókonyha és a takarítószer tároló helyiség.

Az új épületszárny egy részében tetőtérbeépítés készül, mely a dolgozók szociális helyiségeit (öltöző, WC, mosdózuhanyzó) valamint irodahelyiségeket tartalmaz. A helyiségek kiegyenlített aljzaton ragasztott kőporcelán és laminált parketta vagy panelparketta burkolatot kapnak. A tornaszobában sportpadló burkolat készül. A csapadékvíz lefolyók alatt egy-egy beton folyóka készül, melyek a csapadékot a füvesített, rendezett kertbe vezetik.

Eszközbeszerzés valósul meg a pályázat során: csoportszobákba, kiszolgáló helyiségekbe az új épületrészbe kerülnek bútorok beszerzésre.