TOP-4.1.1-16-NG1-2019-00003 kódszámú Orvosi Rendelő felújítása Karancsalja Községben című projekt

Kedvezményezett neve: Karancsalja Község Önkormányzata
Projekt címe: Orvosi rendelő felújítása Karancsalja községben
Szerződött támogatás összege: 29.961.828,- Ft
Támogatás intenzitása: 100%
Projekt tervezett befejezési dátuma: 2021. december 17.
Sajtóközlemény

Feltöltve: 2022.02.08.

A projekt közvetlen célja a nem megfelelő állapotú háziorvosi és az iskola-egészségügyi szolgáltatás fejlesztése Karancsalja településen az orvosi rendelő felújításával. A fejlesztés során megvalósult a háziorvosi rendelőnek és az iskolai egészségügyi szolgáltatásnak helyt adó épület felújítása, energetikai fejlesztése az épület gazdaságosabb, korszerűbb üzemeltetése érdekében. A fejlesztéssel érintett épületben dolgozó háziorvos/ gyermekorvos jelenleg is és a fejlesztést követően a fenntartási időszakban is rendszeresen biztosítja a településen a háziorvosi, házi gyermekorvosi, valamint az iskola-és ifjúsági-orvosi ellátást. A projekt keretében Karancsalja községben működő orvosi rendelő épületének felújítására, többcélú fejlesztésére került sor. Az Önkormányzat célja az épület felújítása volt annak érdekében, hogy a szükséges egészségügyi ellátást és egészségügyi szolgáltatásokat (háziorvosi és iskola-egészségügyi szolgálatot) a mai korszerű követelményeknek megfelelő színvonalon tudják igénybe venni a község polgárai.

A megjelölt szolgáltatások fejlesztése - tekintettel a Magyarországon általánosan, így Karancsalja településen is tapasztalható elöregedő társadalomra - az Önkormányzat számára kiemelt fontossággal bír. Az Önkormányzat célja, hogy a háziorvosi ellátást felújított, a funkciójának megfelelő helyiségekkel ellátott épületben oldja meg.

A fejlesztés során a háziorvosi szolgálatnak helyet adó épület egésze akadálymentesen megközelíthetővé vált, akadálymentes vizesblokk került kialakításra. A főbejárat fölé és az orvosi szolgálai lakás bejárata fölé új, faszerkezetes előtetők kerültek. Az új gépészeti helyiséget a pinceszinten került kialakításra, amelyben a kondenzációs gázkazán kerül elhelyezésre. A rendelő épületében a szolgálati lakáson kívül mindenhol új padozati rétegrend készült, talajnedvesség elleni bitumenes szigeteléssel és beépített lépésálló hőszigeteléssel. Az új padlóburkolatok hidegburkolatok lettek. Az épületben energetikai korszerűsítésre is sor került, az összes jelenlegi nyílászáró szerkezet cseréje megvalósult. A homlokzatokra mindenhol hőszigetelt üvegezésű műanyag ajtók és ablakok kerültek beépítésre, illetve a homlokzati felületeket és a padlásteret utólagos hőszigeteléssel látták el. Az energetikai korszerűsítés keretében az épület fűtését és a használati melegvíz-ellátó rendszere átalakításra került, az elektromos hálózatot és a világítást korszerűsítettük.

Projekt azonosító száma: TOP-4.1.1-16-NG1-2019-00003

Bővebb információ elérhető:
Sulyok Oszkár Jánosné - polgármester
06/32/445 445 ill. kalja@intellimail.hu