TOP-1.4.1-16-NG1-2017-00003 kódszámú Karancsalja Napfény Óvoda fejlesztése a foglalkoztatás és az életminőség javítása céljából című projekt

Kedvezményezett neve: Karancsalja Község Önkormányzata
Projekt címe: Orvosi rendelő felújítása Karancsalja községben Szerződött támogatás összege: 29.961.828,- Ft
Támogatás intenzitása: 100%
Projekt tervezett befejezési dátuma: 2022. április 30.

A projekt közvetlen célja a nem megfelelő állapotú háziorvosi és az iskola-egészségügyi szolgáltatás fejlesztése Karancsalja településen az orvosi rendelő felújításával. A fejlesztés során megvalósul a háziorvosi rendelőnek és az iskolai egészségügyi szolgáltatásnak helyt adó épület felújítása, energetikai fejlesztése az épület gazdaságosabb, korszerűbb üzemeltetése érdekében. A fejlesztéssel érintett épületben dolgozó háziorvos/ gyermekorvos jelenleg is és a fejlesztést követően a fenntartási időszakban is rendszeresen biztosítja a településen a háziorvosi, házi gyermekorvosi, valamint az iskola-és ifjúsági-orvosi ellátást. A projekt keretében Karancsalja községben működő orvosi rendelő épületének felújítására, többcélú fejlesztésére kerül sor. Az Önkormányzat célja az épület felújítása annak érdekében, hogy a szükséges egészségügyi ellátást és egészségügyi szolgáltatásokat (háziorvosi és iskola-egészségügyi szolgálatot) a mai korszerű követelményeknek megfelelő színvonalon tudják igénybe venni a község polgárai.

A megjelölt szolgáltatások fejlesztése - tekintettel a Magyarországon általánosan, így Karancsalja településen is tapasztalható elöregedő társadalomra - az Önkormányzat számára kiemelt fontossággal bír. Az Önkormányzat célja, hogy a háziorvosi ellátást felújított, a funkciójának megfelelő helyiségekkel ellátott épületben oldja meg.

A fejlesztés során a háziorvosi szolgálatnak helyet adó épület egésze akadálymentesen megközelíthetővé válik, akadálymentes vizesblokk kerül kialakításra. A főbejárat fölé és az orvosi szolgálai lakás bejárata fölé új, faszerkezetes előtetők kerülnek. Az új gépészeti helyiséget a pinceszinten kerül kialakításra, amelyben a kondenzációs gázkazán kerül elhelyezésre A rendelő épületében a szolgálati lakáson kívül mindenhol új padozati rétegrend készül, talajnedvesség elleni bitumenes szigeteléssel és beépített lépésálló hőszigeteléssel. Az új padlóburkolatok hidegburkolatok lesznek. Az épületben energetikai korszerűsítésre is sor kerül, az összes jelenlegi nyílászáró szerkezetet cseréje megvalósul. A homlokzatokra mindenhol hőszigetelt üvegezésű műanyag ajtókat és ablakokat kerülnek beépítésre, illetve a homlokzati felületeket és a padlásteret utólagos hőszigeteléssel látják el. Az energetikai korszerűsítés keretében az épület fűtését és a használati melegvíz-ellátó rendszere átalakításra kerül, az elektromos hálózatot és a világítást korszerűsítjük.

Projekt azonosító száma: TOP-4.1.1-16-NG1-2019-00003

Bővebb információ elérhető:
Sulyok Oszkár Jánosné - polgármester
06/32/445 445 ill. kalja@intellimail.hu