Sajtóközlemény

Belterületi közútfejlesztés Karancsalja községben

2023/03/21

Karancsalja, belterületi Bartók Béla összközműves lakóút (Szabadság u. - Bartók Béla u. 19. házszám közötti szakasz) felújítása révén a Nemzeti Közlekedési Infrastruktúra-fejlesztési Stratégia céljainak támogatása. A tervezett infrastrukturális fejlesztésnek köszönhetően, szilárd burkolat kiépítésével javul a por- és zajártalom, csökken a járművek igénybevétele, ill. a fejlesztéssel érintett létesítmény karbantartására fordított energiafelhasználás jelentősen csökken.

A projekt forrását a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) keretében az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

A megítélt támogatási összeg:           32,20 millió forint

A támogatás mértéke %-ban:             100 

A támogatás jellege:                           Vissza nem térítendő támogatás

A Széchenyi Terv Plusz program keretében megvalósuló projekt elsődleges célja a helyi önkormányzati tulajdonú belterületi közutak építése, korszerűsítése, felújítása, közlekedésbiztonsági célú fejlesztése. A projekt keretében a teljes szakaszon, az útalap kiegészítésre kerül, a károsodott útburkolatok, természetes elhasználódásából adódó hibák helyreállítása, valamint a padkák áramló víz által kiváltott mechanikai hatásoknak is ellenálló eredeti funkcionális állapotának visszaállítása valósul meg. Az adott szakaszra teljes szélességben új kopóréteg készül. Pályaszint emelés nem történik, ezért közmű kiváltásra nem kerül sor. Közüzemi ellátottság tekintetében hírközlés, gáz, villamos energia, vízellátás, szennyvízelvezetés korábban kiépítésre került.

A projekt, az egyéni és a közösségi közlekedés harmonikus fejlődésén keresztül elősegíti a közlekedési mobilitást, valamint a településközpont és a település közintézményeinek, közszolgáltatást nyújtó létesítményeinek jobb megközelíthetőségét.

A kedvezményezett neve: Karancsalja Község Önkormányzata

A projekt címe: Belterületi közútfejlesztés Karancsalja községben

A szerződött támogatás összege: 32 201 743 Ft

A támogatás mértéke %-ban: 100

A megvalósulás helyszíne: 3181 Karancsalja, Bartók Béla út. 563 hrsz. 0+000-0+323

A projekt tervezett befejezése: 2025.07.31.

A Felhívás megnevezése: TOP_PLUSZ-1.2.3-21-NG1 Belterületi közutak fejlesztése

A projekt azonosító száma: TOP_PLUSZ-1.2.3-21-NG1-2022-00019

További információ kérhető: Karancsalja Község Önkormányzata

Elérhetőség: